התנהלות פיננסית בזמן המלחמה

Location:

הרשמה

financial_behavior_during_war_v10.jpg

מרכז הפינטק ע"ש סימה ושלמה גרשון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, מזמין אתכם להשתתף בכנס אונליין (זום) בנושא: "התנהלות פיננסית בזמן המלחמה".

הכנס יתקיים ביום רביעי 13.12.2023 בין השעות 14:00 ל- 16:30 ויכסה מגוון של נושאים החל מרמת המאקרו, התנהלות של עסקים מגדולים ועד קטנים כולל חברות הייטק, וכן התנהלות של יזמים ואזרחים בעת הזו.

בתכנית:

דברי ברכה: פרופ' ניקול אדלר, דיקנית בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית

14:00-14:30: ויקטור בהר- הכלכלן הראשי של בנק הפועלים: השפעת המלחמה ברמת המאקרו

14:30-15:30: פאנל בהנחיית פרופ' דודי גרשון בהשתתפות:

ענת גואטה - יו"ר הרשות לני"ע לשעבר
יהודה בן אסאייג - יו"ר מנורה-מבטחים ביטוח
איתן יוחננוף - בעלים ומנכ"ל רשת יוחננוף
יעקב הלפרין - יו"ר ומנכ"ל אופטיקה הלפרין לשעבר
חגית ציטיאט לוין - מנכ"לית הראל פיננסים

15:30-16:30: פאנל בנושא "התנהלות עסקים בינוניים וקטנים" בהשתתפות:

אילנית אדסמן - שותפה וראשת תחום ביטוח ופינטק KPMG
מיכאל ססלר - מנכ״ל מגן אקו אנרג׳י
פרופ' רננה פרס - בית הספר למנהל עסקים האוניברסיטה העברית
בתאל אליצור דמול - הממונה על עסקים קטנים עיריית אופקים
משה דניאל - משנה למנכ"ל עוגן - ארגון פיננסי חברתי ללא מטרות רווח

הכנס פתוח לקהל הרחב.

להרשמה

הדוברים בכנס התנהלות פיננסית בזמן המלחמה

ויקטור בהר:

ויקטור מכהן ככלכלן הראשי של בנק הפועלים בחמש השנים האחרונות. במסגרת תפקידו הוא מייעץ להנהלה ולדירקטוריון בנושאים כלכליים ופיננסיים. ויקטור מייצג את הבנק בפורומים כלכליים שונים, וכן כותב לעיתים מאמרי דעה בעיתונות הכלכלית.

ענת גואטה:

ענת גואטה כיהנה כיו"ר רשות ניירות ערך בישראל מ-2018 ועד לאחרונה באפריל 2023. ענת הובילה את הטרנספורמציה של שוק ההון הישראלי באמצעות קידום חדשנות פיננסית; יצירת סביבה רגולטורית אטרקטיבית למשתתפים מקומיים וגלובליים מובילים; הידוק הקשר בין מגזר ההיי-טק הישראלי לשוק ההון הישראלי ועוד. בין היתר קידמה ענת ארכיטקטורה רגולטורית חדשה להקמת פלטפורמות מסחר דיגיטליות והגדלת רמת התחרות באמצעות שיפור הגישה ל-Fin-Tech. לפני תפקידה כיו"ר הרשות, ענת הייתה שותפה להקמת חברת אנטרופי שירותי מחקר פיננסיים וחברת ארקו החזקות.

יהודה בן אסאייג:

יהודה בן אסאייג מכהן כיו"ר מנורה מבטחים ביטוח מאפריל השנה. בשבע השנים שקדמו למינויו כיו"ר, כיהן יהודה כמנכ"ל חברת הביטוח מנורה מבטחים, ולפני כן כמנכ"ל מנורה מבטחים פנסיה וגמל.

איתן יוחננוף: מנכ"ל ובעלים של רשת יוחננוף.

יעקב הלפרין: יעקב הלפרין, מנכ"ל אופטיקה הלפרין לשעבר ניהל את הרשת במשך 33 שנים עד לשנת 2022.

חגית ציטיאט-לוין:

חגית ציטיאט לוין, מנכ"לית הראל פיננסים. חגית, בוגרת תואר ראשון ושני בכלכלה מאונ' ת"א, שנים ארוכות מכהנת בתפקידי ניהול מגוונים בשוק הביטוח והפיננסים. חגית כיהנה בתפקידי ניהול בתחום ההשקעות באופק ניירות ערך ובמנורה, במשך 9 שנים ניהלה את קופות הגמל וההשתלמות של קבוצת הראל, למעלה משש שנים ניהלה את חברת ביטוח האשראי בסס"ח והחל מנובמבר 2022 הינה מנכ"לית בית ההשקעות של הראל.

אילנית אדסמן:

ראש תחום ביטוח ופינטק ב- KPMG. מלווה חברות פינטק רבות מתחילת דרכן, דרך רישוי, ייעוץ עסקי, גיוסי הון וחיבור למשקיעים. אילנית הצטרפה ל-KPMG ב- 1998 ומונתה לשותפה ב- 2007 במחלקת ניהול סיכונים פיננסיים. היא מתמחה במתן שירותי ייעוץ בתחום הביטוח עבור חברות ביטוח מובילות בישראל. כחלק מתפקידה, אילנית אחראית על פיקוח ביקורת שוטף במערכות מידע, חישובים אקטואריים וניהול סיכונים עבור חברות שעיסוקן קשור בביטוח, קרנות פנסיה, קופות גמל ובנקים.

מיכאל ססלר:

מיכאל ססלר, בן 48 , חבר קיבוץ רעים, יליד קיבוץ מגן. מנכ"ל מגן אקו אנרג'י ב-5 שנים האחרונות, לפני כן סמנכ"ל פיתוח עסקי במגן אקו אנרג'י, מנהל מחלקת פיתוח רסיברים בסימנס סולאר וסמנכ"ל פיתוח והנדסה במגן אקו אנרג'י. בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות ותואר שני במנהל עסקים באונ' בן-גוריון, שניהם בהצטיינות.

מגן אקו אנרג'י: מגן אקו-אנרג'י נוסדה ב-1973 כחברה פרטית בבעלות קיבוץ מגן. עם השנים גדלה החברה, וכיום היא מובילה עולמית המתמחה בפיתוח, בייצור ובהפצה של מערכות חימום וטיהור לבריכות שחייה, וכן מערכות חימום וקירור של חומצות.

בתאל אליצור דמול:

בתאל גרה עם משפחתה באופקים ב-9 השנים האחרונות לאחר מעבר מהמרכז. בעלת השכלה בתחום של קולנוע צילום ושיווק דיגיטלי. מזה כמה שנים, בתאל, מלווה עשרות בעלי עסקים קטנים ובינוניים כיצד לבנות ולקדם אסטרטגיה שיווקית גם ללא תקציבי ענק. ניסיונה בעולם העסקים הקטנים, ביזמות ובבניית קהילות הובילו אותה להקים בסוף 2022 ביחד עם עיריית אופקים את "היחידה לקידום עסקים קטנים ובינוניים". האירועים האחרונים חייבו עיצוב מחדש של כל תכנית העבודה וכיום אנחנו מתאימים את המענים לצרכים הנוכחיים של העסקים ומשנים את  תכנית העבודה העתידית.

פרופ' רננה פרס:

פרופ רננה פרס הקימה מיזם יוצא דופן לעזור לעסקים קטנים בעוטף. במסגרת המיזם היא איתרה בעזרת ראשי עריות עסקים שנזקקו לעזרה. לכל עסק היא ציוותה מספר סטודנטים ומנטור מנוסה מהתעשייה, בדרך כלל דירקטורים, מנכ״לים וסמנכ״לים בחברות גדולות. עד כה, בעזרת 120 סטודנטים ו 37 מנטורים המיזם של רננה מסייע ל 70 עסקים!

משה דניאל:

משה דניאל הוא משנה למנכ"ל עוגן. למשה ניסיון של 20 שנים כיזם, בנקאי וכמנהל השקעות בשוויץ ואנגליה. הקים וניהל חברה למסחר באנגליה עם ולאחר מכירתה השתלב כבנקאי בבנק השוויצרי קלרידן לואי (מקבוצת קרדיט סוויס) עד למיזוגו אל חטיבת הבנקאות הפרטית של הקבוצה. לאחר מכן הקים עבור קבוצת מורגן & מורגן הבינ"ל פמילי אופיס בציריך שטיפל במשפחות עתירות נכסים פיננסים וריאלים ברחבי העולם.

על עוגן: עוגן הוא ארגון אשראי חברתי ללא מטרות רווח, המחזיק בשני רישיונות של נותן אשראי מורחב מרשות שוק ההון. קבוצת עוגן נוסדה והתפתחה על בסיס האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA), אשר הוקמה על ידי פרופסור אליעזר יפה בשנת 1990. העמותה נוסדה כדי לסייע לעולים החדשים שהגיעו לארץ עם גל העלייה הגדול בשנות התשעים, בעיקר מברית המועצות ומאתיופיה. הפעילות נעשתה במימון תורמים, בעיקר מארצות הברית. עוגן פועלת באמצעות שלוש חטיבות, חטיבה פרטית, חטיבה עסקית וחטיבת מלכ"רים ובכל חטיבה מחלקה אשר אחראית על מתן אשראי ומחלקה שהתמחותה במתן ליווי פיננסי ומנטורינג. ב- 2022 לקבוצת עוגן תיק אשראי ע"ס כ- 500 מיליון ₪.