Fintech and entrepreneurship in the orthodox sector

Orthodox3

משתתפי הכנס:

פרופ' דודי גרשון, מייסד מרכז הפינטק, בית הספר למנהל עסקים האוניברסיטה העברית

מוטי פלדשטיין, מנכ"ל קרן קמ"ח - קידום מקצועי חרדי

עו"ד ספי זינגר, יו״ר רשות לניע

איציק קרומבי, מנהל מרכזי חדשנות ותעסוקה לחרדים

פרופ' מרים שוורץ-זיו, בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית

אליהו דינוביץ, מנכ"ל ביזמקס - מרכז החדשנות החרדי

אלי ואלס, מייסד משותף ומנכ"ל MediMe

חוי ארנפלד, יזמית ובעלת עסקים לקידום נשים חרדיות באמצעות השכלה אקדמית

אסתי וינטר, מנכלי"ת Winner Code צוותי פיתוח במיקור חוץ של נשים חרדיות

ברכה לוין, יזמית לקידום ידע בהשקעות במגזר החרדי ואנליסטית השקעות לשעבר

הקלטות מהכנס:

דברי פתיחה של פרופ' דודי גרשון והרצאה של עו"ד ספי זינגר, יו״ר רשות לניע: פינטק במגזר החרדי אתגרים ופתרונות

דברי ברכה מוטי פלדשטיין מנכ"ל קרן קמ"ח

איציק קרומבי: חסמים והזדמנויות של המגזר החרדי עם עולמות של פינטק

פרופ' מרים שוורץ-זיו: הדרך לשילוב חרדים בהייטק עוברת דרך האקדמיה

פאנל בהנחיית פרופ' דוד גרשון ובהשתתפות אליהו דינוביץ, אלי ואלס, חוי ארנפלד, אסתי וינטר ברכה לוין:

פאנל יזמות חרדית חלק 1

פאנל יזמות חרדית חלק 2

עיקרי הדברים:

ביום חמישי ה-1.8 התקיים באוניברסיטה העברית בהר הצופים כנס פינטק ויזמות במגזר החרדי בארגונים של מרכז גרשון לפינטק מבית הספר למנהל עסקים בשיתוף עם ביזמקס - מרכז החדשנות החרדי בהשתתפות עו"ד ספי זינגר - יו"ר הרשות לניירות ערך שהיה הדובר הראשי .

פרופסור דודי גרשון, מייסד מרכז הפינטק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, פתח את הכנס בתקווה ליצור התחלה של שיתופי פעולה בין הקהילות השונות תוך עזרה הדדית ויצירת חיבורים שיסייעו ליזמים בכלל וליזמי פינטק חרדים בפרט. מרכז הפינטק ובית הספר למנהל עסקים הביעו את נכונותם לסייע ליזמים ויזמיות חרדים בייעוץ ומנטורינג.

הדובר המרכזי בכנס היה עו"ד ספי זינגר, יו"ר הרשות לניירות ערך, ששיתף את הנוכחים בסיפורו האישי המתאר אתגרים הנוגעים לשמירת הזהות החרדית בסביבת עבודה שאינה חרדית. בדבריו התייחס ליישום כלים טכנולוגיים בחברה החרדית: "אנחנו נמצאים לקראת מפץ בעולם הפיננסי. החידושים הטכנולוגיים ומהפכת ה-AI גורמים כבר כעת למהפכה באופן בו אנו צורכים שירותים פיננסים. צריך לוודא שגם יזמים, אנשי הייטק ואנשי עסקים מהציבור החרדי יהנו מכך".

מוטי פלדשטיין מנכ"ל קרן קמ"ח הדגיש בפני היזמים כי ההצלחה היזמית אינה סותרת את הזהות החרדית.

איציק קרומבי, מנהל מרכזי חדשנות ותעסוקה הרצה בנושא אתגרים וחסמים של עסקים חרדים. איציק דיבר על פערי הכנסות בין בעלי עסק חרדים לעומת אחרים ומה ניתן לעשות כדי לשפר את הצמיחה של העסקים החרדים, כגון באמצעות צמצום פערי ידע ומיומנויות עסקיים ודיגיטליים. אליהו דינוביץ מנכ"ל ביזמקס שיתף נתונים על מצב הסטארטאפים החרדים בישראל.

פרופסור מרים שוורץ-זיו מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית דיברה על חשיבותה של האקדמיה כמפתח לשילוב חרדים בהייטק, על הידע המתקדם הקיים באקדמיה שאינו בהכרח נגיש לאוכלוסיה החרדית, והשאיפה לראות יותר חרדים וחרדיות לומדים באוניברסיטאות בארץ.

פרופסור דוד גרשון הנחה פאנל בנושא יזמות במגזר החרדי בהשתתפות יזמים ויזמיות חרדים.

אלי ואלס, יזם בתחום הפינטק ובוגר של תכניות ביזמקס סיפר על הדרך שלו כיזם הייטק חרדי ועל המיזם החדש שלו בתחום האינשורטק. אלי העריך שיזם חרדי צריך להתאמץ יותר להשיג השקעות לעומת פרופיל היזמים המתחרה.

חוי ארנפלד, יזמית ובעלת עסק לשילוב נשים חרדיות באקדמיה דיברה על כך שיש פוטנציאל של הון אנושי עם יכולות גבוהות שצריך לחבר אותם לממש את הכישרון והחלומות לתכניות עסקיות טובות ומיזמים טובים.

אסתי וינטר, מנכלי"ת Winner Code צוותי פיתוח במיקור חוץ של נשים חרדיות דיברה על יתרונות ואתגרים של עובדות חרדיות בהייטק ואמרה ש מי שמשקיע מאמץ בהתאמת המוצר או השירות שלו ובהכשרת עובדים מהמגזר החרדי, יגלה פוטנציאל עצום לצמיחה והצלחה. הכישרונות והיכולות של עובדים וסטודנטים מהמגזר החרדי הם משאב יקר ערך שרק מחכה להזדמנות.

ברכה לוין סיפרה על החוויה החיובית שהיתה לה כסטודנטית לתואר שני באוניברסיטה העברית ומנסיונה הייחודי כאישה חרדית בתעשיית ההון סיכון, שם למדה על הפערים וההתמודדויות שאנשים מהאוכלוסיה החרדית עוברים וכמה זה לא מובן מאליו לראות חרדי בסביבה חילונית - מקצועית.

תמונות מהכנס:

ortho 60 dudi